Hur bakar man Kavring utan Kungsörnens Mörka Lantbrödsmjöl?

Har sen många år tillbaka ett recept på kavring som jag då klippte ur
någon tidning.

I det ingår Kungsörnen mörka lantbrödsmjöl, vilket jag inte på flera år
hittat i mina butiker i närområdet. (Norrtälje/Rimbo). Vad kan jag
använda för mjöl i stället och få lika gott resultat?

Ingredienserna för två kavring är följande:

50g jäst 5 dl vatten

25g smör 1msk salt

3/4 dl sirap 1/2 msk stött kummin

825g (ca 1,5 L) Kungsörnen mörkt Lantbrödsmjöl


Mörkt Lantbrödsmjöl har dessvärre utgått ur vårt sortiment då efterfrågan minskade och vi blev till slut tvungna att ta bort produkten. Vi har tyvärr ingen produkt i sortimentet som motsvarar det mörka Lantbrödsmjölet men du kan testa att använda:
ca 300 gr rågmjöl och 500 gr Kungsörnen vetemjöl special till ditt recept.




Linda
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.