Gotlandsodlad pasta

Hej! Jag undrar hur det kommer sig att de pastasorter som är märkta "gotlandsodlat" inte har märkningen "från Sverige"? Jag vill minnas att jag hört att durumvetet odlas på Gotland, mals till mjöl utomlands och sedan blir mjölet till pasta i Järna, stämmer det?
Signe Mölleby Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Signe.

    Tack för att du kontaktade oss angående detta!

    Från Sverige är en frivillig märkning som blir mer och mer populär. Självklart uppfyller vår Gotlandspasta alla kriterier – durumvetet är odlat på utvalda gårdar på Gotland, spannmålet är malt i Malmö och pastan tillverkas i vår fabrik i Järna.

    Vi har faktiskt precis lagt till Från Sverige på vår Gotlandspasta men det dröjer kanske ännu någon vecka innan de första förpackningarna syns ute i butik 😊

    All vår tillverkning av Kungsörnens pasta sker i Järna, vårt egna spannmål mals i Malmö. Vi använder eget spannmål i så stor utsträckning vi kan, till Gotlandspastan självklart alltid, men till viss del är vi beroende av durum från Italien och Frankrike, detta till våra ekologiska varianter exempelvis.
    Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.