Jag skulle vilja veta exakt hur er askorbinsyra tillverkas och hur den används i er produktion?
Askorbinsyran är kemiskt tillverkad och vi tillsätter runt 0,015% i vissa mjölar, framförallt siktade mjölar som vetemjöl och rågsikt. Askorbinsyra som vi använder fermenteras från sorbitol.
Det är väldigt liten del som tillsätts (0,015 %) och ren c-vitamin. Inga kemikalier behövs eftersom det är en jäsningsprocess.
Varför behöver ni tillsätta askorbinsyra alls?
Vi tillsätter askorbinsyra till siktat vetemjöl (ej fullkorn som t ex grahamsmjöl) för att det ska få en bättre bakningsförmåga
Det är väldigt liten del som tillsätts (0,015 %) och ren c-vitamin. Inga kemikalier behövs eftersom det är en jäsningsprocess.
Varför behöver ni tillsätta askorbinsyra alls?
Vi tillsätter askorbinsyra till siktat vetemjöl (ej fullkorn som t ex grahamsmjöl) för att det ska få en bättre bakningsförmåga
Följ inlägget
1
följare
Borttagen kommentar