Till senaste kommentaren

Bidrag till att utveckla barn och ungdomars möjlighet att utöva musik utanför skoltid.

Hejsan!

Jag är sekreterare i en förening som syftar till att tillgängliggöra kultur, och framförallt erbjuda ett brett kulturutbud till våra unga. Både som utövare av kulturformen och som konsument av den.

Vi vill veta om det för oss finns en möjlighet att söka medel till ett projekt som riktar in sig till våra unga musiker i bygden. Under vår årliga kulturfestival "Lappland Woodstock" så har vi under lördagen vigt dagen till just våra unga musiker.
Vi vill att alla som har viljan att prova på både instrument samt att stå på scen skall erbjudas denna möjligheten!
Nu när vi anordnar detta för 3:e året i rad, så ser vi att fler unga önskar uppträda, men det finns en problematik kring musikutrustning och replokaler i vår kommun.

Det är här som min fråga kommer:
Av era bidrag, finns det något som passar till just införskaffning av musikutrustning, som vår förening kan erbjuda ungdomarna att nyttja året om?

Eftersom att många av oss aktiva i föreningen själva utövar musik på hobbynivå, så instämmer vi samtliga på att om det inte finns tillgänglig utrustning, så tror vi inte heller att vi kan locka fler att börja med musiken.

Jag hoppas att jag kunnat precisera min frågeställning så att den blir förstådd!
Michael Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Michael,
    Tack för din fråga!
    Våra bidrag om musik är främst för professionella aktörer inom musikgrupper och organisationer för deras verksamhet och projekt. En av våra bidrag är Projektbidrag till musikarrangörer som du kan läsa om. Det är tyvärr inte för att anskaffa sig musikinstrument eller lokaler. För dessa ändamål kan du möjligen vända dig till kommunen eller regionen. Kulturförvaltningen i kommunen brukar ibland hjälpa till lokala föreningar för kulturändamål.

    Vänliga hälsningar
    Alan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.