Till senaste kommentaren

Musikutgivning: Söka bidrag för främst marknadsföring

Jag producerar och mixar ett album själv, så behöver i princip bara lägga pengar på mastring och kanske lite studiohyra i musikproduktionsväg. Men kommer att behöva betala mycket mer för musikvideo, andra visuals och PR. Anses ansökningar som budgeterar mer för marknadsföring och visuellt material än själva ljudproduktionen mindre legitima att få bifall?
Kulturrådet

Kommentarer

  • Av din fråga märker jag att du helt förstått det här med skillnaden på egen arbetsinsats och egen ekonomisk insats, vilket är bra. Det vill säga att du inte ska ta upp din egna ideella arbetsinsats som en kostnad, vilket i ditt fall leder till en så att säga ”marknadstung” budget. Så länge det framgår i texten i ansökan och i budgeten så att vi förstår varför budgeten är så snedfördelad så går det bra. Dock prioriteras kostnader som tydligt hänger ihop med musikutgivningen. Marknadsföring är en del av musikutgivningsprojektet och ex musikvideor kan vara en viktig del av en marknadsföringskampanj. Tänk dock på att ansökan gäller för hela musikutgivningen och att budgeten ska spegla alla delar av utgivningen.
    En liten brasklapp: Om du däremot faktiskt tänkt betala ut lön till dig själv för ex. musikproduktionsarbetet så ska du ta upp det som en lönekostnad!
    Johan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.