Till senaste kommentaren

Obligatorisk bilaga årsredovisning m.m

I ansökan för återstartstödet står det att man ska skicka med bokslut m.m för 2020. Men jag har förstått som att även vi som är nystartade kan söka det bidraget och vi startade 2021 så något sådant har vi inte. Hur hanterar vi det? Frågan gäller enskild firma men även en ideell förening, båda startade under 2021..
Marren

Kommentarer

 • Hej Marren,

  Enligt den aktuella ansökningsblanketten, på sidan 12, så undantas nystartade verksamheter från kravet att bifoga årsredovisning och behöver alltså bara bifoga intyg om firmatecknare. Dock är det då extra viktigt att stor omsorg läggs på den övriga ansökan och i synnerhet på beskrivningen av verksamheten på sida 4 där ni motiverar varför just ni bör tilldelas detta stöd. Det finns därtill inget hinder att bifoga ytterligare bilagor om ni anser att det kan behövas.

  Mvh
  Johan
 • I ansökan ska anges senast fastställda omsättning och resultat - men som bilaga ska bifogas 2020 års bokslut. Detta innebär att siffrorna inte matchar för oss som har den senast fastställda omsättning och resultat till 2021. Ska vi ange gamla siffror, skicka in aktuellt bokslut eller låta det vara omatchande?
  Gustav
 • Hej Gustav

  Ja, det blir kompletterande uppgifter. För er som har fastställd årsredovisning senare än 2021 är det dessa siffror ni fyller i i blanketten, även om ni bifogat 2020 års som bilaga. Men det är ingen katastrof om ni tolkat det annorlunda och redan hunnit skicka in er ansökan. I denna omgång kommer vi därtill begära in komplettering vid behov om vi anser det nödvändigt

  Mvh
  Johan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.