Till senaste kommentaren

Musikutgivning: Vad som prioriteras vid ansökan och hur färdigt bör materialet vara?

Jag har lite frågor som rör "första gången" sökande och debutanter som kanske inte har skivbolag eller liknande i ryggen.

1. Vad prioriteras vid ansökan? Det klingande eller det skriftliga
2. hur färdigt bör materialet vara vid ansökan för att ha godast chanser att få stöd?
Kulturrådet

Kommentarer

  • Vanligaste felet vi ser hos förstagångssökare är att de inte har ett bank- eller plusgiro. Det tar ofta två veckor eller mer att få det, så hör av dig till din bank i god tid. Ansökningar som saknar detta och inte kompletterar inom angiven tid kommer att avvisas, eftersom detta är ett krav för att söka och motta bidrag från oss.  

    Samlat svar på frågorna: Varje enskild ansökan bedöms individuellt, men låt oss säga så här: Är musiken inte av tillräckligt hög kvalitet så hjälper det inte att ekonomin är fantastisk. Ljudprovet kan vara allt från färdigmixat material för utgivning till en demoinspelning i mono eller en bounce från ett notskrivningsprogram, så länge det går att avgöra musikens kvalitet. En tydlig konstnärlig beskrivning är desto viktigare ju tidigare i projektets stadie som ljudprovet är. Men, bara för att ditt ljudprov är fantastiskt betyder det inte att du kan strunta i resten av ansökan. Om det inte finns någon plan för hur utgivningen ska nå en publik eller ekonomin är helt orimlig så kan även en ansökan med fantastiskt ljudprov få avslag.
    Kulturrådet

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.