Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Musikutgivning: Kan jag söka pengar föra att släppa singlar?

Hejsan!

Vi håller på med ett inspelningsprojekt som ska blir ca 2-3 släpp via Spotify. En av dessa släpp är drygt 15 minuter och övriga ska bli som singlar som släpps under året. Kan detta ses som en utgivning eller räknas varje släpp som en egen utgivning? Alla kostnader för musiker, producent osv. har gått under ett och samma projekt och är inte särredovisade för de olika släppen.

Med vänliga hälsningar,
Martin
Martin

Kommentarer

  • Hej!
    Det viktigaste att veta är att du kan söka för att göra en utgivning som är minst 15 minuter lång. Är en singel längre än detta kan alltså den ensam räknas som en utgivning. Flera singlar som även släpps som en samlad utgivning (ingår på en och samma EP eller album som släpps innan, mitt i eller efter singelsläppen) där den sammanlagda spellängden överstiger 15 minuter kan detta räknas som en utgivning, men inte singlarna för sig själva. Singelsläppen och marknadsföringen kring dessa kan då ses som del av arbetet med den samlade utgivningen.

    Glöm inte att musiken ska ha släppts tidigast 3 månader innan eller senast 1 år efter ansökningsomgångens sista ansökningsdag!

    Kulturrådet

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.