Vintermat – goda värmande grytor och soppor 👨‍🍳🍲

Nu är det många jobbveckor utan lediga dagar fram till påsk. De veckor som, sen gammalt, benämns oxveckor. Du kanske själv också har alldeles för lite tid för att laga god och näringsrik mat men samtidigt vill att det inte kostar skjortan. 


Vi på Kronfågel föreslår därför att man preppar mat för flera och kanske även flera dagar och gör värmande goda kycklinggrytor. Här kommer våra bästa tips på kycklinggrytor som är krämiga eller kycklinggrytor som är mera för den som vill äta lite smalare.


Jordärtskocka är mat i säsong ända fram till mars. Här kommer tips med kycklinggryta som är lite asiatisk med kokosmjölk och jordärtskocka.


Lite billigare kycklinggryta gör du på kycklingklubba. Vi föreslår den franska klassikern Coq au vin på kycklingklubban men du kan också välja ekologisk Bosarp kyckling som är en stor hel kyckling när du lagar grytan.

Hel kyckling är väldigt prisvärt, god och billig mat. Här kokar du en hel kyckling i en värmande kycklingsoppa.  

En perfekt vardagsrätt med kycklingfilé är den här soppan. Självklart kan du använda överbliven kyckling i rätten. Rivna tomater kan du ersätta med burktomater. Mynta kan du ta torkad och koriander kan du hitta i frysdisken så håller du kostnader nere. Kanske har du någon överbliven chilisås som är hyllvärmare. Var inte rädd för att byta ut och improvisera.På vintern när det inte finns så mycket färska grönsaker som är prisvärda är det bra att ta ett varv antingen i hyllan med torkade bönor och linser eller kika på de konserver som finns. I den här grytan får du användning för många av de ingredienser som inte kostar så mycket kombinerade tillsammans med kyckling . Ganska billig mat dessutom. En rätt som passar fint under vinterhalvåret.


Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.