Vikt efter tillagning
Körde er kycklingstek i ugn på 180grader, brynte den först. När den var färdig tyckte jag att det såg lite ut. Vägde de 4 stekarna och skyn detta vägde 591gr medan det enligt förpackningen var 911gr. Självklart förstår jag att vikten minskar men inte per definition med mer än två portioner a 150gr! Är detta verkligen normalt ska jag behöva köpa 35% mer i rå vikt för att kunna servera vettiga portioner?
Följ inlägget
1
följare
Tack för att du hör av dig. Kyckling består till 65% vatten, precis som annat kött. Steaken har också en hel del skinn samtfett och detta smälter vid stekning och ger mycket smak till köttet och gör det mört och fint. När man steker och vätska/vatten försvinner finns ändå samma mängd näring och protein kvar som före stekning. Hårdare stekning innebär att mer vätska försvinner.
Det är lite svårt att bemöta din fråga utan att veta hur det är stekt och vad du anser är vettiga portioner. Jag hoppas detta svar ger viss info.
vänligen