Till senaste kommentaren

Varför möras kycklingen med saltlake?

Hej!
När jag kikar på era frysta förpackningar så står det att den är mörad. Vad betyder det?

Kommentarer

  • Hej Lizzy!
    Kronfågels frysta produkter möras med saltlake och kycklingen innehåller max 13% saltlake. Saltlaken består av vatten och vanligt koksalt utan jod.

    Våra smaktester visar att:
    • Kycklingkött som frysts smakar bättre med en saltlake,
    • Man upplever köttet som mörare och saftigare. 
    • Saltlaken gör att den är lättare att varmhålla utan att den blir torr.
    Att möra betyder i praktiken att man rimmar kycklingen, precis som t ex att man rimmar en skinka.

    Kronfågels färska neutrala produkter innehåller ingen saltlake. Vill man inte köpa mörad eller marinerad fryst kyckling går det även utmärkt att själv frysa in.

    Var det svar på frågan? Hör av dig om du vill veta mer. 🙂

    Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.