Varför går det inte längre att marinera kyckling?
Hej,
För ett antal år tillbaka (typ 10 år tillbaka) gick det utmärkt att marinera färsk kyckling (med ben) som kycklingklubbor och kycklinglår för att grilla dem. Men det verkar inte fungera längre. Ingen marinad vill gå in i kycklingen då den verkar vara helt mättad med saltlake eller annan vätska. Att det är vätska och inte kött ser man enkelt när man till exempel tillagar kycklingen i ugnen - det blir väldigt - alltså verkligen väldigt ! - mycket vätska som kommer ut.
Varför är det så? Finns det "speciella varianter av kyckling" man ska leta efter i butiken om man vill marinera dem?
Mvh,
Juraj
För ett antal år tillbaka (typ 10 år tillbaka) gick det utmärkt att marinera färsk kyckling (med ben) som kycklingklubbor och kycklinglår för att grilla dem. Men det verkar inte fungera längre. Ingen marinad vill gå in i kycklingen då den verkar vara helt mättad med saltlake eller annan vätska. Att det är vätska och inte kött ser man enkelt när man till exempel tillagar kycklingen i ugnen - det blir väldigt - alltså verkligen väldigt ! - mycket vätska som kommer ut.
Varför är det så? Finns det "speciella varianter av kyckling" man ska leta efter i butiken om man vill marinera dem?
Mvh,
Juraj
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga. Det här är inte helt enkelt att svara på. För det första är färsk kyckling helt utan saltlake, så den är absolut inte mättad med ngt men att marinad inte tränger in händer även hos oss på de produkter som ska marineras. Man kan se att kycklingarna är helt bleka och ingen marinad gått in och ingen sätter sig/fastnar heller på skinnet. Men det ska vara mer undantag än regel dvs hända mer sällan. Detta är ngt som vi jobbar med att få helt perfekt då vi själva också vill att det ska fungera med marinaderna.
Men svar nej, det finns inga speciella varianter av kyckling dock rekommenderar jag dig att välja kyld kyckling under Kronfågels varumärke, som är 100% kyckling.