Vad köpte jag för kyckling?

Jag har nyligen börjat köpa närproducerad mat. Jag beställde från Adelövs gård men på påsen står det Bosarp och att kycklingen säljs som Kronfågel bidrar ytterligare till förvirringen. Kan någon klargöra för mig hur detta hänger ihop?
Kristofer Bergstrand

Kommentarer

  • Hej Kristofer!
    Tack för din fråga. För mer än 10 år sedan köpte Kronfågel Bosarps varumärke. De gårdar som levererade till Bosarp levererar Ekologisk KRAV-märkt kyckling under Kronfågels varumärke idag. Länge arbetade en av ägarna till Bosarps kyckling på Kronfågel inom området livdjur. Det är samma typ av småskalig slakt av Bosarps kyckling och uppfödning som det var tidigare.
    Jag hoppas detta bringar lite klarhet för dig.
    Anna
  • Okej, det förklarar en del. Tack för att ni återkom så snart till mig. Så underleverantörerna till Bosarp skötte slakt och styckning m.m och gör det fortfarande på samma sätt som tidigare men Bosarp är varumärket som visar att Kronfågel fört arvet vidare? Vilken väg tar kycklingen från jord till bord nu? Är Bosarps gård inte längre aktiv?

    Kristofer Bergstrand
  • Hej Kristofer!
    Tack för din fråga. Ja, det stämmer att vi har slakt och styck på samma sätt som tidigare, den är småskalig och mkt sker för hand. Bosarp är varumärket som Kronfågel nu för vidare. Kycklingarna kommer från Skåne, Östergötland och Västergötland. Tyvärr har Bosarps gård lagt om sin produktion och har annan typ av djurhållning idag. (Vi behöver uppdatera vår hemsida ser jag över gårdar med Bosarps. Jag ska påminna mina kollegor). Här är mer info: https://www.kronfagel.se/bosarp-ekologisk-kyckling/
    vänligen,
    Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.