Tillsatser
Jag arbetar som barndietist inom specialistsjukvården. I mitt arbete lotsar jag en viss patientkategori genom en mycket strikt kostbehandling där kycklingbröstfilé ingår, men den ska då vara utan tillsatser. Hittills har vi som arbetar med den här kostbehandlingen endast rekommenderat färsk kycklingbröstfilé men skulle gärna vilja kunna inkludera fryst. Men då är det viktigt att det inte finns några tillsatser som inte syns i innehållsförteckningen. Jag vill minnas att det finns nivåer för när tillsatser måste deklareras och undrar helt enkelt om det finns några tillsatser i er frysta kyckling som jag inte kan läsa mig till på förpackningen?
Med vänliga hälsningar
Stina
Med vänliga hälsningar
Stina
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga. Det är deklarerat exakt vad som ingår i den frysta kycklingen, i innehållsförteckningen på förpackningen och även på vår hemsida. Jag föreslår att ni rekommenderar den naturella frysta kycklingbröstfilén som endast innehåller 87% kycklingkött och 13% saltlake. Saltlaken är producerad av vatten samt koksalt utan jod. Det finns även en fryst kycklinginnerfilé med motsvarande innehåll. Om man köper innerfilé i det kylda sortimentet heter den Små och fina filéer.
Att tillsatser finns i en produkt utan att finnas i en innehållsförteckning är troligen olagligt. Det kan ju vara farligt med tanke på allergier osv.
Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor.