Till senaste kommentaren

Styckningsdetaljer och dess inflation?

Har några frågor:
1. Var sitter filé på ett kycklinglår?
2. Var sitter filé på ett kycklingbröst?
3. Var sitter innerfilén?
4. Finns det fler filéer på kycklingar som missat?

Min fråga grunnar sig på mitt intresse och samtidigt på inflationen gällande filé hysteri framförallt inom fågelindustrin. Vore tacksam för svar då denna trend/symptom finns även inom fläskindustrin.
Personligen tror/hoppas jag inte att framtiden ligger i att hitta på/byta namn på inarbetade eller befintliga namn.
Med vänlig hälsning, Mikael
Micke

Kommentarer

  • Hej Mikael!
    Tack för dina frågor. Se mina svar nedan:

    1. Var sitter filé på ett kycklinglår? - SVAR: ett urbenat lår är en kycklinglårfilé
    2. Var sitter filé på ett kycklingbröst? - SVAR: när man styckar kycklingbröstet från bröstkorgen är det en kycklingfilé
    3. Var sitter innerfilén? SVAR: Kycklingbröstet har en mindre del "en flärp" som sitter närmast bröstkorgen, det är en kycklinginnerfilé.
    4. Finns det fler filéer på kycklingar som missat? - SVAR: nej

    Min fråga grunnar sig på mitt intresse och samtidigt på inflationen gällande filé hysteri framförallt inom fågelindustrin. Vore tacksam för svar då denna trend/symptom finns även inom fläskindustrin.
    SVAR: det är en generell branschstandard att urbenade delar benämns filé i fågelbranschen.

    Personligen tror/hoppas jag inte att framtiden ligger i att hitta på/byta namn på inarbetade eller befintliga namn.
    Med vänlig hälsning, Mikael

    Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.