Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Tack för din kloka fråga. Nej, du behöver inte skölja svensk kyckling.
vänligen,
Gäller det hela kycklingsortimentet?
Tänker närmast på ~mage/hjärta/lever och vingar.
Tack på förhand!
Med vänlig hälsning,
Fernando
Temperaturen är den enda säkra metoden att bedöma ifall kycklingen är klar eller inte. Färgen på köttet kan vara rosa även när kycklingen är klar men man kan känna sig säker om man har mätt innertemperaturen och den är 70°C i benfri produkt, förutsatt att termometern visar rätt värden.
Kyckling med ben ska hålla över 82 grader vid tjockaste stället på benet för att vara färdiglagad, man kan inte bara gå på tid. Det finns info om det på förpackningen.