Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Det försvinner även extra mycket vatten från den frysta kycklingfilén då den släpper en hel del vätska när man tinar upp den, även om den är omörad.
Tillagningsmetod samt tillagningstid påverkar också hur mycket vatten som försvinner ur filén. Hur en spis fungerar kan också variera, vilket påverkar resultatet.
Vi injicerar våra frysta kycklingfiléer med en 13 (IVARS 22%) procents marinad. Detta då våra smaktester visar att kycklingköttet blir betydligt mörare och saftigare. Vi rekommenderar att för bästa resultat låta filéerna tina långsamt ett dygn i kylskåp. Ju snabbare man tinar en kycklingfilé, ju mer vätska tappar den. Tillagar man kycklingen när den inte är ordentligt upptinad så tappar den också betydligt mer vätska och rekommenderar att kycklingen är rumstempererad vid tillagningen. Viktigt också att man börjar med en het panna och sedan sänker värmen eftersom det är bättre att tillaga kycklingfilé långsamt på lite lägre temperatur än för hett och snabbt. Steker man filéerna bör detta alltså ske på medel/låg temperatur för annars tappar filén mycket vatten och blir hård och torr. Det bör alltså inte vara något anmärkningsvärt med din kyckling.