Mörkrött kött kycklinglårfilé
Hej, jag köpte er råa kycklinglårfilé, frysta som tillagades idag. Det både stektes och var i ugn med och utan sås. Tempade bitarna och de var 71 grader eller högre, men flera av bitarna var mörkröda i delar av köttet eller med rosa inslag när vi sedan åt dem. Vet att det kan bli rött/mörkt/rosa-aktigt när man lagar kyckling med ben, men detta var ju utan ben. Finns det någon förklaring till färgen eller borde vi ha tillagat det ännu mer?
Följ inlägget
1
följare
Tack för din kloka fråga. Köttet på kycklingben/lår/klubba är mera mörkt/rött än det som är i bröstfilé så ni har gjort helt rätt vad gäller temperatur och färgen är normal - den kan variera från kyckling till kyckling så mörkare eller ljusare kan den vara.
Och om jag får tipsa så har vi en del i det kylda sortimentet som är en hel urbenad klubba med skinn, Kycklingsteak, som jag tror ni skulle gilla om ni gillar lårfilé.
Lycka till i köket!
vänligen,
Lycka till i köket!