Illaluktande färska kycklindelar
Hej!
Har flera gånger köpt färsk kyckling som luktat illa, det har främst varit styckad kyckling både med och utan ben.
Inköpen har skett i olika butiker och det har varit kyckling från både er och andra producenter så detta skall inte ses som ett klagomål mot Kronfågel utan jag skriver för att det är ett problem i handeln som rimligtvis måste ha drabbat många fler än mig.
Det senaste exemplet var förra fredagen då jag köpte en paket färsk urbenad kycklinglårfile. (Sista förbrukningsdag var 2-3 dagar frammåt)
Handlade som vanligt och lade kylvaror i en och samma kasse, var hemma igen inom drygt en timme och lade direkt kycklingen i kylen.
Nästa dag(lördag) öppnade jag förpackningen och kände direkt en svavelaktig bakterielik lukt, köttet var också lite klibbigt.
Ibland när vi råkat ut för detta har påverkan varit väldigt kraftig så lukten har känts ihela huset och andra gånger endast marginellt.
Har vid tidigare liknande tillfällen oftast blivit väl behandlad när jag klagat och fått ny kyckling utan diskussion men vid ett tillfälle menade personalen att "färsk kyckling luktar väldigt illa pga förpackningsmetoden i skyddande atmosfär så detta är helt normalt!?"
Min fru har tappat lusten för färsk kyckling vilket är väldigt synd och det borde ju rimligtvis vara många fler än vi som råkat ut för samma problem, antagligen sker misstag med kylhållningen någonstans i leverantörskedjan eller i butik?
Med bästa hälsningar!
Anders Andersson
Har flera gånger köpt färsk kyckling som luktat illa, det har främst varit styckad kyckling både med och utan ben.
Inköpen har skett i olika butiker och det har varit kyckling från både er och andra producenter så detta skall inte ses som ett klagomål mot Kronfågel utan jag skriver för att det är ett problem i handeln som rimligtvis måste ha drabbat många fler än mig.
Det senaste exemplet var förra fredagen då jag köpte en paket färsk urbenad kycklinglårfile. (Sista förbrukningsdag var 2-3 dagar frammåt)
Handlade som vanligt och lade kylvaror i en och samma kasse, var hemma igen inom drygt en timme och lade direkt kycklingen i kylen.
Nästa dag(lördag) öppnade jag förpackningen och kände direkt en svavelaktig bakterielik lukt, köttet var också lite klibbigt.
Ibland när vi råkat ut för detta har påverkan varit väldigt kraftig så lukten har känts ihela huset och andra gånger endast marginellt.
Har vid tidigare liknande tillfällen oftast blivit väl behandlad när jag klagat och fått ny kyckling utan diskussion men vid ett tillfälle menade personalen att "färsk kyckling luktar väldigt illa pga förpackningsmetoden i skyddande atmosfär så detta är helt normalt!?"
Min fru har tappat lusten för färsk kyckling vilket är väldigt synd och det borde ju rimligtvis vara många fler än vi som råkat ut för samma problem, antagligen sker misstag med kylhållningen någonstans i leverantörskedjan eller i butik?
Med bästa hälsningar!
Anders Andersson
Följ inlägget
1
följare
Tack för att du hör av dig. Det var ju tråkigt att höra och vi beklagar att innehållet i förpackningen inte motsvarade dina förväntningar. Det låter som om kycklingen blivit dålig vilket vi verkligen beklagar. För att kunna hjälpa dig vidare och även informera vår kvalitetsansvarig, behöver vi lite mera info. Fint om du därför kan fylla i uppgifterna som går direkt till vår konsumentkontakt under den här länken.
med vänliga hälsningar