Hur mycket salt kvar i fryst Kycklingfile efter tillagning?
Hej Kronfågel,
Som en del av mer hälsosamt ätande försöker jag dra ned på mängden Salt jag får i mig per dag. Frysta Kycklingfilén har på sitt näringsvärde 0.6g Salt / 100g vilket är lågt, men tinad och tillagad kycklingfilé släpper ur sig en del vätska. Skulle ni säga att tillagad kyckling har sänkt saltvärde, eller ska jag räkna grovt med samma?
Som en del av mer hälsosamt ätande försöker jag dra ned på mängden Salt jag får i mig per dag. Frysta Kycklingfilén har på sitt näringsvärde 0.6g Salt / 100g vilket är lågt, men tinad och tillagad kycklingfilé släpper ur sig en del vätska. Skulle ni säga att tillagad kyckling har sänkt saltvärde, eller ska jag räkna grovt med samma?
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga. För din info har vi börjat använda ett salt som är mindre salt dvs mindre av den typ av salt som inte är bra för kroppen. F ö släpper kycklingen vätska men saltet är kvar i kycklingen.
Hoppas det var svar på din fråga.