Hur lyckas jag med kycklingfärs och kycklingköttbullar?
Hej!
Jag har för första gången köpt av er Kycklingfärs en synnerligen god färs. Min färs blev svårarbetad till att rulla köttbullar. Något måste gått fel. Blandade färsen så som en nötfärs men upplevde den klibbig och svårarbetad. Får jag fråga om det är möjligt att ni, till nästa gång, har ett bra recept åt mig?
Jag har för första gången köpt av er Kycklingfärs en synnerligen god färs. Min färs blev svårarbetad till att rulla köttbullar. Något måste gått fel. Blandade färsen så som en nötfärs men upplevde den klibbig och svårarbetad. Får jag fråga om det är möjligt att ni, till nästa gång, har ett bra recept åt mig?
Följ inlägget
0
följare
Hej Lennart!
Roligt att höra att du gillade färsen. Och det stämmer att den är lite annorlunda än nötfärs. Lite mjukare.
Tips för färs och när du rullar kycklingfärsbullar.
- Ha en liten skål med vatten där du doppar händerna innan du blandar färs och rullar kycklingfärsbullar.
- Blanda gärna för hand.
- Blanda inte för mycket och knåda runt.
- Var lätt på handen både när du blandar och när du rullar köttbullarna.
- Stek på väldigt hög värme för fin stekyta.
- Stek färdigt i ugnen.
- Använd gärna termometer, de ska ha 70 grader i innertemperatur. Då är de färdiga och fortfarande saftiga.
Här är ett klipp från Youtube från vår ambassadör Markiz Tainton med tips om hur du jobbar med kycklingfärs på olika sätt. Lite längre in i klippet ser du hur Markiz rullar kycklingköttbullar.Och självklart har vi recept till dig. Här hittar du flera bra recept hos Kronfågel på Kycklingfärs.
Trevlig helg!