campylobacte

hej! Jag rörde på er kyckling bacon och åt efteråt. Men jag glömde tvätta händerna. Finns det stor risk att jag får salmonella eller Campylobacter? Eller är eran kyckling bacon redan klara? Kycklingen är alsånsrökt. (Jag kan inget om kyckling så förlåt om denna fråga låter dum
mina

Kommentarer

  • Hej Mina!
    Tack för din fråga. Nej, det finns ingen salmonella på svensk kyckling öht. Alla kycklingar testas på gården innen de ska slaktas och om de skulle ha salmonella kan man inte köra dem till slakteriet utan de måste avlivas på gården för att man inte ska få in smitta på slakteriet.
    Kycklingbacon är en färdiglagad produkt så det är ingen fara att få campylobakter heller. Så fort kött är genomstekt/upphettat till en temperatur över 70 grader så dör alla bakterier.
    vänligen, Anna
    Anna
  • menar du att ni redan har genomstekt kycklingbaconet innan? För jag stekte den aldrig vilket är anledningen till att jag är stressad. Jag rörde den när den var rå
    mina
  • Hej!
    Bacon är rökt så det är tillagat. Vi rekommenderar stekning då det blir godare så.
    vänligen,
    Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.