5 goda recept till pĂ„sk đ±đ„đ·
Bjud gÀrna pÄ hel kyckling i pÄsk. Hel kyckling Àr mat som passar bÄde gamla och unga. Det Àr enkelt och hel kyckling sköter sig sjÀlv i ugnen eller pÄ grillen. HÀr kommer förslag pÄ flera av vÄra goda kycklingrecept.
HELROSTAD KYCKLINGmed rosmarin- och citronsmör
Riktigt mycket vÄr smakar den hÀr rÀtten med citron och rosmarin. HÀr har vi utgÄtt frÄn en lite större kyckling, Bosarps hela kyckling som ocksÄ Àr ekologiskt och KRAV-mÀrkt.
STEKT VĂ
RKYCKLINGmed saffran, krispiga risbollar och syrlig pistagedipp
VÄrkyckling har du sÀkert hört talas om. Förr var kycklingarna mycket smÄ sÄ att det var ungefÀr 1 eller en halv kyckling per person. Idag rÀcker vÄr hela traditionellt uppfödda GÄrdskycklnig till 3-4 personer, kanske t o m 5. Det beror lite pÄ vikten och hur hungriga gÀsterna kring bordet Àr.
HEL KYCKLING I UGN med jordÀrtskockspuré, kompott pÄ schalottenlök och Àpple
Visste du att det Ă€r sĂ€song pĂ„ jordĂ€rtskockor pĂ„ vĂ„ren. Den Ă€r bĂ€st i mars/april dĂ„ man med fördel grĂ€ver fram knölarna ur jorden. VĂ„r kock har hĂ€r valt att göra en jordĂ€rtskoskcpurĂ© pĂ„ skockorna. Gott och kanske en överraskning för gĂ€sterna. Vi Ă€lskar jordĂ€rtskocka.Â
HELSTEKT, LĂKFYLLD OCH PIMENTO-KRYDDAD KYCKLING med sallad pĂ„ paprika och zucchini
Mat med mycket fĂ€rg Ă€r hĂ€rligt att laga. Den hĂ€r Ă€r vĂ€l inte riktigt i sĂ€song vad gĂ€ller tillbehören, men man fĂ„r kanske göra undantag. Vi behöver fĂ€rgglatt i maten, i mat med fĂ€rg hittar du mer antioxidanter Ă€n i fĂ€rglös mat och vi behöver mycket sol ute pĂ„ vĂ„ren. SĂ„ kyckling med mera hetta och mycket fĂ€rg, varför inte prova?Â
GĂ
RDSKYCKLING med goda frukter, nötter och bÀr
Fyll kycklingen med goda grejer som aprikoser, tranbÀr, Àpplen och cashewnötter. Du kommer att bli överraskad av de goda smakerna som en fyllning ger. Detta Àr bÄde ett gammaldags sÀtt att ge smak till fÄgel, dvs att man fyller den, men kÀnns nytt dÄ vÄr kock lekt lite med fyllningen och gett den en mer modern touch.
Borttagen kommentar