4 goda recept med fylld kycklingfilé och kycklingsteak

Att fylla kyckling eller kycklingfilé är mycket gott och även elegant och ser arbetat ut även om det är enkelt att åstadkomma. Kärt barn har många namn som det heter och fylld kycklingfilé kan heta både kycklingrulle och med köksfranska kallas fylld kyckling för ballotine.

Fylld kycklingfilé - klassisk med bacon
Kyckling, bacon, svamp och ost är goda och kombinationer som alltid funkar för i princip alla. I det här receptet har vi använt Bosarps ekologiska kycklingfilé som är lite större än den traditionellt uppfödda svenska kycklingen, vår sk Gårdskyckling. Baconlindad kyckling med svamp och ostfyllning.
Fylld kycklingsteak med primörer
Vi gillar själva den här styckningsdetaljen, 😀 🍗 en urbenad klubba med skinn, då den inte blir särskilt torr även om man skulle råka översteka den lite. Kycklinsteak är nästintill alltid saftig och mör då klubba är lite fetare. Här har vi tagit fram ett recept som passar fint på våren med primörer samt då ramslök finns i butik. Finns inte ramslök kan du alltid göra en klassisk hollandaise. Ballotine på kycklingSteak med primörer och ramslökshollandaise.

Fylld kycklingfilé - asiatisk smak
Jonas Svensson, restaurang Mrs Vong, jobbade med oss i samband med Kronfågels jubileum. Han tog fram det här trevliga receptet på asiasisk kycklingballotine. Jonas har här valt att använda kycklingfärs för att fylla kycklingfilén. Fylld kycklingfilé, asiatisk kycklingballotine av Jonas Svensson

Fylld kycklingsteak med kycklingfärs
En fyllning i kyckling kan vara så enkel som att fylla med smaksatt färs av kyckling. Kronfågels kock har här lagat en vacker kåldolme med savojkål och toppat kycklingen med tryffel. Ballotine, fyllt kycklingsteak med kycklingfärs Ett riktigtfestrecept!

Jag hoppas du vågar prova på detta, det är enkelt, tar inte så lång tid och ser fint ut.
Lycka till i köket!

Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.