1 kg fryst kycklingfile.
Håller på att väga upp den påstoda förpackningen med 1kg kycklingfile i tinad form. Jag tillagar inte innan jag fotar med digital hushållsvåga.
Vi får se när jag tinat den sista av 4a hur mycket som består av just kycklingfile och hur mycket vätska oavsett vatten lake eller vad ni nu tillsätter för att höja vikten. Har 3 av 4 foton på vågen med slamsor och det som är ätbart. Så får vi se hur mycket FILE som saknas. Ska bli intressant att lägga ut på sociala medier hur ni tjänar pengar på vatten. Blir några ton om året för tillförsel av vatten som ni tar betalt för...
Följ inlägget
1
följare
Tack för att du hör av dig. Vad tråkigt att innehållet i din förpackning inte motsvarar dina förväntningar. Det stämmer att vi i vår frysta kyckling tillsätter saltlake. Detta är för att fryst kyckling förlorar så mycket vätska vid upptining att den lätt blir torr om den inte möras först. Som det står på förpackningen tillsätter vi 13% saltlake. Vid färsk kyckling finns inte detta problem, och därav tillsätter vi ingen saltlake i den. Och vikten på förpackningen är angiven för fryst kycklnig.
Att tillsätta saltlake i just fryst, och inte färsk, kyckling är en branschstandard du kan läsa om om här: Marinad och saltlake - Svensk Fågel (svenskfagel.se)
De små delarna på bilden verkar vara innerfilé. Hela kycklingfilén är styckad med innerfilé i det frysta sortimentet. Ibland lossnar innerfilé vid infrysningen som är rätt tutt under 30 minuter på ett band som skakar. Påsarna packas maskinellt och då kan det hända att innerfiléer kommer med i påsarna, inte ett fel utan kan hända.
Om du önskar kyckling utan innerfilé och utan saltlake ber jag att få rekommendera vår kycklingfilé under Kronfågels varumärke i det kylda sortimentet. Det är 100% kyckling och de är styckade utan innerfilé.
Med vänliga hälsningar
Anna