Till senaste kommentaren

Varför håller inte den gröna soppåsarna?

Dom äts upp. Decimeterstora fransiga hål bildas
Björn

Kommentarer

  • Hej,

    Ett tips är att ha den gröna påsen i en ventilerad matavfallskorg. Matavfallskorgar finns att hämta kostnadsfritt på våra återvinningscentraler. Har du mycket blött matavfall kan det vara bra att låta matavfallet rinna av i vasken innan det placeras i den gröna påsen.

    Den gröna påsen är biologiskt nedbrytbar, och för att nedbrytningsprocessen inte ska påbörjas redan hemma i köket så är det viktigt att man följer dessa steg
    William
  • Hej!

    Jag gör precis som ni rekommenderar att man ska göra ovan: Dvs använder matavfallskorgen och låter exempelvis potatisskal rinna av innan de läggs i påsen.
    Trots detta så hinner påsen börja brytas ner innan det är dags att lägga den i soptunnan efter ca 1 v.
    Under sommartid innebär det att vätska rinner ut i soptunnan och rikligt med fluglarver hinner bildas i tunnan.
    Har provat att använda dubbla påsar, men resultatet blir detsamma.
    Istället för att använda 1 påse per vecka använder jag nu 3-4 påsar under en 2-veckorsperiod som sedan läggs i ytterligare en grön påse innan allt får hamna i soptunnan samma dag som den ska tömmas, dvs totalt 5 påsar istället för 2.
    Hur miljövänligt blir det, totalt sett?
    Marie
  • Hej Marie,

    Att du byter påse oftare är att rekommendera även om det vid vissa tider på året kan innebära att du behöver använda flera påsar i veckan.
    Att påsen nu är 100% biologiskt nedbrytbar är en stor fördel sett till att vi arbetar för att minska vår miljöbelastning. Läs gärna mer i länkarna nedan.

    Använd och förvara påsarna rätt Kretslopp Sydost

    Nya gröna påsen är 100 % biologiskt nedbrytbar Kretslopp Sydost
    Annika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.