Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Dålig läsbarhet på rabattkuponger

Jag har varit kund hos Kronan i många år.Hhandlar mest på Kronan i Malung eller Jakobsberg och är i stort sett nöjd med er men om jag ska fortsätta att vara kund måste jag ber er ändra på en viktigt sak.

Ta en dialog med ert PR-folk angående färgen på texten på t ex senaste rabattkupongerna. Det kanske är kvinnor som designar dem?
Jag tillhör en av de var 1000:e man som är delvis förgblinda och alla kvinnor i yrkeslivet i alla ära men de kan av naturliga skäl inte förstå våra problem omde inte får info först. Det är nämligen ytterst få kvinnor som har färgsinnesdefekter.

Jag kan bara med stor svårighet läsa den gula texten på den senaste 10% rabattkupongen. Texten "10%" med stora font, med gult tryck, mitt på talongen går an att läsa men texten längst ned är nästa omöjlig att läsa med mindre än att man vinklar talongen på olika sätt mot ljuset.
Använd INTE rött, orange eller gult för texter som ni vill ska lätt uppmärksammas av läsaren. Då kan vi "färgblinda" inte se vad det står och budskapet går förlorat. Använd hellre svart i fetstil eller "mellan- eller signalblått" så får ni fler som kan läsa ert budskap i stället för att bara kasta talongen.
Med vänlig hälsning / Dag Zetterquist
Dag Zetterquist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.