Till senaste kommentaren

Vilka länder i EU har 3 års Reklamationsrätt?

Hej - jag har en klocka som köptes i London Feb 2015 och som reklamerades inom 3år till klockfirmans huvudkontor i Sverige. Klocktillverkaren bytte ut klockan eftersom de upphört med lagning av den produkten. 2 månader senare säger de att jag skall betala för den?

Frågan:
- Har UK 3års reklamationsrätt?
- Vad gäller?
Stefan Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Stefan,

  Tack för din fråga.

  ECC-Nätverket har publicerat en rapport om garantier och reklamationsrätt, där du på sida 96 kan hitta en sammanställning av olika länders reklamationstid. Här framgår att vissa länder har en längre reklamationstid än de två år som EU-direktivet kräver, däribland Sverige och Storbritannien.

  I rapporten framgår att reklamationstiden i England är 6 år.

  Det ska emellertid sägas att en säljare enbart kan hållas ansvarig för ursprungliga fel, och man ska alltså vid reklamation behöva visa att varan var felaktig, och att den var felaktig redan vid leverans. För mer information om att reklamera en vara rekommenderar jag dig att läsa på vår hemsida.

  Om du behöver vidare information och rådgivning är du välkommen att återkomma till oss på Konsument Europa, eftersom din fråga rör ett köp av ett företag i Storbritannien.

  Med vänlig hälsning
  Robin Juridisk rådgivare, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.