Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Köpt biljett med Viagogo, vad gäller vid fel namn?

Hej!

Har köpt biljett till way out west i sommar med hjälp utav Viagogo. Var för ivrig och tänkte inte utan köpte bara biljetten. Fick nu reda på att i efterhand att Viagogo är en hemsida för att sälja redan köpta biljetter. Biljetten är i form av pdf och kan laddas ner hur många gånger som helst. Den visar en annan persons namn och ett annat pris.

I jakt på svar hittade jag deras hjälpsida med just denna fråga och fick detta svar "viagogo tillåter tredjepartssäljare, inklusive privatpersoner, att sälja biljetter via vår plattform. I vissa fall kan den ursprungliga köparens namn stå på dina biljetter. Biljetterna är giltiga. Ditt namn behöver inte vara samma som det namn som står på biljetterna för att du ska komma in på evenemanget."

Viagogo skriver på många ställen att de kan garantera min biljett och att köpet är legitimt, men undrar om de faktiskt skulle bli skyldiga att betala tillbaka pengar om inte biljetten fungerar. Jag tänker att de omöjligen kan garantera att personen som sålt biljetten via viagogo inte själv har sparat pdf-filen och använder biljetten själv.

Kommentarer

 • Hej Hampe,

  Tack för ditt inlägg.

  Viagogo skriver såhär i sina villkor:
  När du köper biljetter på Viagogo garanterar Viagogo att du får biljetterna du betalat för i tid före evenemanget. I sällsynta fall kan problem uppstå och den ursprungliga säljaren kan inte leverera biljetterna som är till salu. I dessa fall kommer viagogo efter eget gottfinnande granska tillgängligheten av biljetter i samma prisklass och antingen erbjuda ersättningsbiljetter utan extra kostnad eller återbetala dig.

  Du ska alltså kunna ställa ett direkt krav mot Viagogo om inte biljetten är giltig.

  Då företaget finns i Schweiz och inte i ett annat EU-land, Norge eller Island kan inte Konsument Europa hjälpa dig vidare i ärendet. Du kan dock vända dig till konsum.ch om du behöver mer hjälp.

  Med vänliga hälsningar
  Karolin Juridisk rådgivare Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.