Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Fullt med lögner hos Enduria Travel och vi ångrar vårt avtal med dem, vad kan vi göra?

Hej,

Båda jag och min man kommer ihåg när vi blev fångade i mötet hos Enduria Travel på Gran Canaria att försäljaren sa:

 1. Enduria Travel äger flesta hotell därför vi kan få billigare pris genom att hoppa över alla byråer
 2. Alla hotell är 4-5 stjärnor
 3. Försäljare visade oss fina hotell på RCI (rci.com) och sa att vi kan boka från dessa hotell när vi köpt certifikat hos Enduria Travel
 4. Vi kan boka med certifikat när vi vill (i god tid, helst 6 veckor innan). Det finns massor hotell att välja ifrån
 5. Enduria Travel kan fixa internt så vi kan även välja våning hos vissa hotell
 6. Och mycket mer

Men verkligheten är:

 1. Alla hotell har olika ägare, Enduria Travel är ingen ägare. Samma hotell på er webbsida kan man hitta lätt på hotels.com under samma period med mycket billigare priser, t.ex. 6kkr/vecka medan vi betalade för 60kkr/6 veckor. Se på bilderna bifogade.
 2. Flesta hotell har inga 4-5 stjärnor
 3. Vi kan bara boka från: www.resortcerts.co.uk och dessa hotell på RCI webbsidor har ingenting med våra certifikat att göra
 4. Tillgängliga hotell på olika resmål är väldigt begränsade, särskild med datum, vilket är redan bestämt. Man kan inte välja vilka check-in och check-ut datum fast bara gå med veckorna listade på webbsidan. Dessutom de flesta tillgängliga hotell måste man lägga till extra 168€ till 300€+ får att kunna boka. Å andra sidan samma hotell under samma period kan man hitta på bara några tusenlappar totalt på hotels.com (Se på bilderna bifogade).
 5. Enduria Travel har inga intern alternativ eller extra tillval. Enduria Travel ”hjälpte” att hitta samma”tillgängligt” hotell som jag ser själv på www.resortcerts.co.uk, vilket är olämplig vecka för oss. T.ex. vi vill bo på Teneriffa 30 okt – 6 nov, Enduria Travel hittade 23-30 okt till oss med extra betalning på 168€.
 6. Det är faktiskt ingenting stämmer vad Enduria Travel lovade på plats

Vi ångrar avtalet och vill begära tillbaka vara pengar på 60kkr.

Mvh
Yuan och Peter Almqvist

Bifogade filer:
http://forum.konsumenteuropa.se/site_media/atta...

Kommentarer

 • Hej Yuan Tian Almqvist,

  Om detta rör ett så kallat timeshareavtal har man som konsument ångerrätt i 14 dagar. I sådant fall är det viktigt att man skickat ett ångermeddelande till säljaren. Om ni istället reklamerar på den grunden att ni inte har fått vad som har utlovats i avtalet är det viktigt att ni reklamerar till säljaren och visar på era grunder, alltså hur det ni har fått skiljer sig ifrån det avtalade. Se mer information på vår sida om timeshares här.

  Om ni behöver mer hjälp efter att ha varit i kontakt med säljaren se kontaktuppgifter på vår hemsida här.

  Med vänlig hälsning

  Robin Juridisk rådgivare, Konsument Europa
 • Tack Robin för din information och olika länkar. Men det har redan gått drygt ett år sedan vi skrev på avtalet. Under den perioden hade vi faktisk hopp att skulle kunna använda våra resecertifikat någon gång men lyckade aldrig - fann ingen lämpliga resmål eller tillgängliga hotell för oss. Jag har skickat E-mail till Enduria Travel men de hör inte av sig. Vi vill ha våra pengar tillbaka eftersom våra resecertifikat är inte alls som beskrevs när de sålde dessa till oss.

 • Hej Yuan Tian,

  Då krävs, precis som min kollega Robin informerar om ovan, att ni visar hur avtalet skiljer sig från det ni har fått.

  Vill ni ha ytterligare rådgivning rekommenderar jag att ni skickar in ärendet med all tillhörande dokumentation till oss på Konsument Europa. Enklast anmäler du via vår klagoblankett.

  Med vänlig hälsning,

  Fanny Juridisk rådgivare, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.