Till senaste kommentaren

TUI ändrar dag och flygplats, vad har jag rätt till?

Hej,

Har bokat en resa med familjen till Samos. Fick nu besked att TUI ändrar dag och flygplats. Tisdag istället för onsdag och Göteborg istället för Växjö. Det blir dels besvärligare och fördyrande med att ta sig ToR GBG, särskilt som det kommer att innebära minst en hotellövernattning för att parera in flyget. det blir lite krångel med ordnade ledigheter.
De erbjuder alternativt rätt till gratis ombokning till annat resmål (utan reduktion på ev ny resas pris) eller att erlagda pengar återbetalas. Det här ställer till med ledigheter och en sämre och dyrare resa.

Mvh,
Martin
Martin Karlsson Rapportera olämpligt innehåll
TUI

Kommentarer

 • Hej Martin,

  Som jag förstår det, handlar detta om en paketresa som ni har bokat.

  Dina rättigheter
  Om arrangören ändrar resan på ett sätt som är till stor nackdel för dig kan du ha rätt att avstå från resan. Om du väljer att inte genomföra resan kan du välja att få tillbaka pengarna du har betalat för resan. Precis som de även erbjuder kan man välja att ombokas till en annan resa som de erbjuder. Blir det en billigare resa ska man i sådana fall få mellanskillnaden tillbaka. Erbjuder de däremot en bättre resa ska de inte ta betalt för mellanskillnaden.

  Skadestånd
  Om arrangören ändrar resan så mycket att du väljer att inte genomföra resan kan du ha rätt till visst skadestånd. Det kan till exempel vara för utlägg du har gjort som blir meningslösa om du inte genomför resan. Det finns vissa undantag när paketresearrangören inte behöver betala skadestånd. Ett sådant exempel är om ändringarna har gjorts på grund av extraordinära omständigheter, det vill säga händelser som låg utanför arrangörens kontroll.

  Om det var flyget som ställdes in
  Om det var flyget som ställdes in kan man i vissa fall kräva kompensation direkt av flygbolaget. Om man har rätt till kompensation eller inte beror på när ni fick informationen att flygningen ställdes in. Om ni har fått information om ändringen 14 dagar eller mer innan planerad avresa har man aldrig rätt till kompensationen.

  Använd gärna vår flygkalkylator för att avgöra om ni har rätt till kompensation av flygboalget.

  Vänliga hälsningar
  Gustaf Juridisk rådgivare, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.