Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Möbler från Voga, vad gäller angående transporten?

Hej!
Jag har förstått att reglerna förändrats för leverans av möbler från Voga.com på Irland. (företaget som tillverkar kopior av designmöbler).
I november beställde jag en golvlampa därifrån och blev först nu varse att om inte kommer att leverera den till mig i Sverige utan jag måste själv ombesörja leverans från Irland. Är det olagligt att transportera lampan med ett skandinaviskt företag från Irland till Sverige?

Kommentarer

 • Hej Marit,

  Tullverkets webbplats nämns följande: "För att bekämpa intrång i vissa immateriella äganderätter kan Tullverket efter en ansökan från en rättighetshavare, eller på eget initiativ, stoppa de misstänkt förfalskade varorna som du har beställt eller köpt i ett land utanför EU.

  De senaste åren har Tullverket stoppat allt fler förfalskningar i brev och paket. Tänk på att många förfalskade varor säljs via internet. När vi har stoppat varorna kontaktar vi rättighetshavaren som får avgöra om det rör sig om en förfalskning eller inte. Visar det sig att det är en förfalskad vara bekräftar rättighetshavaren detta skriftligen efter en analys.

  Därefter blir det en civilprocess mellan dig som konsument och rättighetshavaren. Det vanligaste är att du som köpare och rättighetshavaren gör upp i godo genom förlikning och varorna går till förstöring. I enstaka fall lämnar rättighetshavaren in en stämningsansökan till domstolen. Ditt ”fynd” kan med andra ord bli rejält mycket dyrare än du tänkt dig från början"."

  Vänliga hälsningar

  Jolanda Direktör, Konsument Europa
 • i texten pratar men om varor köpta utanför EU. Gäller samma regler inom EU?

 • Hej Marit,

  Tack för din fråga.
  Nej, det är inte samma regler för inköp inom EU.

  Vänliga hälsningar

  Jolanda Direktör, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.