Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Medlemsskap i semesterklubb Polyglot Teneriffa, vad ska man tänka på före man skriver på avtalet?

Mötte förra veckan ett par i Costa Adeje, Puerto Colón vid Teneriffa som pratade om att genom medlemsskap i deras klubb, kan man göra rabatterade resor via gds-databasen, som även charterföretagen bokar genom, skulle ge semesterkostnader betydligt billigare än vanliga semesterkostnader, då man bokar direkt och inte via onödiga mellanhänder.
Lät ju smidigt, men som vanligt är det väl så att om något låter för bra för att vara sant, då är det väl inte sant?
Är det ens lagligt att som privatperson boka via gds-databasen?
Några kostnader har inte preciserats ännu, men tacksam för ett råd i detta läge, bör man hoppa detta erbjudande, eller kan det vara något?
Efter att ha googlat en del verkar ju semesterklubbar ha ett tveksamt rykte inte minst vid Kanarieöarna, företagets hemsida saknar även kontaktuppgifter, så jag har börjat dra örona åt mig redan innan ett bud specificerats.

Mvh
Erik

Kommentarer

 • Hej Erik,

  Tack för dina frågor.

  Konsument Europa har ingen information om det är möjligt för privatpersoner att boka via gds-databasen som resebyråer med flera använder.

  Viktigt är att du får skriftlig information om villkor och kostnader förknippade med erbjudandet som du har fått från Polyglot Travel. Tyvärr hittar jag ingen information på deras webbplats utan att logga in.

  Konsument Europa har hört talas om företaget som hänvisar till att man som konsument köper en så kallad licens hos dem och då får en CD-skiva. Med denna licens så får kunderna tillgång till deras webbplats med rabatterade resor och restips. Det låter som att avtalet är en långfristig semesterprodukt och i så fall hittar du bra information om detta på Konsument Europas webbplats om olika former av semesterboenden.

  Vänliga hälsningar

  Jolanda Direktör, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.