Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lurad av biluthyrningsföretaget Goldcar som dragit 750 € för påstådda skador, vad kan jag göra?

Hej,

Jag såg att ni svarat på ett liknande ärende som mitt för ett par månader sedan gällande Goldcar. Jag hyrde bil av dem på Gran Canaria 11-20 december. Jag lämnade in bilen och en inspektion gjordes då vi var på plats. Hon som gjorde inspektionen sa att allt var ok. Jag frågade om jag skulle skriva på något eller få något kvitto men hon sa bara "No, no, everything is okay!". Jag sa till min fru att jag tyckte att det var lite konstigt men vi hade bagage, barn och ett flyg att passa - så jag lät det vara. Jag har aldrig tidigare haft några problem med hyrbilar.

Dagen efter fick jag ett mail om att de hittat tre skador och skulle dra 750 euro för dessa. De bifogade bilder. En av skadorna - den enda riktigt uppenbara - kände jag igen eftersom det var en skada som jag själv påpekat för Goldcar då jag hämtade bilen och som de noterat för hand i "Check-Out"-rutan på kontraktet. Efter detta följde en lång email-konversation och de återbetalade till slut pengarna för den skadan (250 euro). I konversationen skickade de (av misstag, tror jag) deras dokumentation med Check-Out och Check-In rapporterna. Check-In-rapporten (Return Report) var helt tom - inga anteckningar över huvud taget. Den var visserligen inte signerad men det är trots allt här som eventuella skador ska rapporteras. Det stämmer överens med min bild av att en inspektion gjordes utan anmärkning. Vad som händer efter att jag lämnat ifrån mig bilen kan jag omöjligt vara ansvarig för.

I efterhand har jag förstått att det här inte är ett seriöst företag och mitt fall inte är unikt utan snarast följer ett mönster. Då man hämtar ut bilen erbjuder Goldcar, aggressivt, en väldigt dyr försäkring. Tackar man nej till denna tycks man löpa stor risk att bli ersättningsskyldig för skador som de hittar efter att man lämnat ifrån sig bilen. The Guardian har bl.a skrivit artiklar om detta.

Kommentarer

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.