Till senaste kommentaren

Kopia på id-handlingar till lägenhetsuthyrare i Spanien

Hej! Vi är en familj på sex personer som har hyrt en lägenhet via ”semesterbostad Spanien”, ca tre mil från Malaga i augusti 2018. De vill ha kopior på id-handling för de i familjen som är över 16 år. De uppger att myndigheterna kräver det. Vi vill bara höra om det stämmer? Finns några särskilda rekommendationer gällande detta förfarande? Något vi behöver vara försiktiga med eller något att tänka på?

Skickat från min iPhone
Jeanette Norlund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jeanette,

  Tack för din fråga.

  Konsument Europa är inte helt insatta i vad som gäller enligt spanska regler rörande krav om id-handlingar då man hyr bostad, särskilt om detta eventuellt rör att man hyr från annan privatperson via en plattform. Vi har vissa allmänna tips som kan kan tänka på då man hyr privat boende utomlands.

  Generellt ska sägas att man bör vara försiktigt med att lämna ut handlingar som skulle kunna missbrukas. Om möjligt ska man undvika att lämna ut sin underskrift, så att denna inte hamnar på oönskade platser.

  Jag rekommenderar att du läser informationen på vår hemsida ovan, där vi har många tips om vad man kan tänka på vid uthyrning. Konsument Europa har hört talas om fall där konsumenter bokar boende, men sedan på plats inser att boendet inte finns tillgängligt och även uthyraren kan vara svår att nå. För att undvika många problem är det viktigt att veta vem man ingår avtal med, samt att man undersöker vilket ansvar och vilken hjälp bokningsplattformen har i det aktuella fallet.

  Med vänlig hälsning
  Robin Juridisk rådgivare, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.