Till senaste kommentaren

Vad gäller vid köp och omregistrering av husvagn till Sverige?

Jag tänkte köpa en husvagn, årsmodell -2013, från en privatperson i Tyskland. Säljaren ombesörjer frakten till Sverige. Vad ska jag betänka? Hur mycket kostar det att registrera om en husvagn från Tyskland till svensk? Hur går det tillväga?

/Vänligen

Kommentarer

 • Hej Annica,

  Tack för din fråga.

  Konsument Europa har till uppgift att ge råd och information vid gränsöverskridande konsumentfrågor inom EU, Norge och Island. Eftersom du ska köpa av en privatperson är detta inte ett konsumentköp, och vi på Konsument Europa har därför inte möjlighet att ge råd i din situation. När du köper av en privatperson gäller inte de konsumentskyddande reglerna, utan avgörande är i regel vad du och säljaren har avtalat.

  På vår hemsida har vi emellertid samlat en del information om vad som gäller då du ska köpa husvagn i utlandet, där du även kan hitta länkar till Skatteverket och Transportstyrelsen som har mer information om just import.

  På vår sida om att köpa begagnad bil i Tyskland kan du hitta tips om saker du bör tänka på vid köp, du kan också hitta tips på Hallå konsuments hemsida om att köpa bil av privatperson.

  Med vänlig hälsning
  Robin Juridisk rådgivare, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.