Internetköp av speltips abbonemang

Hej,

Om man har köpt en prenumeration av ett danskt bolag via nätet för spel tips in om sport, men det visar sig att de fortsätter dra pengar trots att man sagt upp prenumerationen. Hur går man tillväga för att göra en anmälan? De svarar inte på min frågor och jag får ingen hjälp av dem.

Det hela började med att jag provade på en prenumeration för 1kr som sedan skulle övergå till en premium prenumeration om man inte sa upp den. Jag vet att jag sa upp men har inga bilder på det. Jag fyllde i för en 30 dagars testperiod den 29/10 2017. Sedan så avbröt jag prenumerationen innan de 30 dagarna gått. Sedan har det inte dragit några pengar följande månad, men sedan helt plötsligt började de dra pengar i januari och sedan följande månader. De har dessutom dragit en en extra post på några kronor som det inte finns någon information om heller varför.

Hur är det när man gör denna typ av prenumeration? Måste de då även konfirmera detta med ett mail till mig vad det är jag har ingått för avtal med dem?

Vad säger reglerna och hur gör man när det är gränsöverskridande på nätet? Jag bor i Sverige.

Mvh,
Gustav

Kommentarer

 • Hej Gustav,

  Tack för din fråga. Företaget borde skicka en orderbekräftelse. Om du sa upp abonnemanget enligt villkoren, avslutas avtalet. det är dock du som har bevisbördan på att du har sagt upp avtalet.

  Hur skickade du uppsägningen? kan du plocka fram bevis på det?

  Om du gjorde det på företagets webbsida, kan du bestrida nya dragningar och hänvisa till tidigare uppsägning (ange datum). Om företaget svarar på det, är det bra.

  Annars har du som jag skrev bevisbördan att du sa upp avtalet och om du inte kan lägga fram bevis på det. rekommenderar jag att du säger upp igen och sparar bevis på det.

  Om du ändå har problem med företaget och kan bevisa din uppsägning, är du välkommen att kontakta oss igen för en eventuell medling med företaget med hjälp av vårt systerkontor i Danmark.

  Med vänlig hälsning,
  Iwona Juridisk rådgivare, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.