Har du fått leverans från ABC Collect LLC av varor du inte har beställt?

Flera konsumenter har kontaktat Konsumentverket  för vägledning rörande leverans av obeställda varor, så som ansiktsmasker, och betalningskrav från ABC Collect LLC. Som utgångspunkt är man inte skyldig att betala för varor eller tjänster som man inte har beställt och det är företaget som i sådant fall bör stå för returfrakten. Här reder vi ut hur man kan hantera leveranser av varor som inte har beställts.

  1. Använd inte varorna – Har du inte beställt varor bör du inte heller använda varorna, då man i vissa länder skulle kunna tolka detta som du godkänner ett avtal.
  2. Kontakta företaget skriftligen, förslagsvis via e-post, och meddela att du har fått hemskickat varor trots att du inte har beställt. Ange referenser eller andra uppgifter för att företaget ska kunna identifiera försändelsen, men tänk på att inte skicka namnteckning. Spara även en kopia på meddelandet.
  3. Om du har fått en faktura du inte tänker betala, bestrid i sådant fall fakturan och förklara varför du inte tänker betala.
Fördjupande information om obeställda varor eller tjänster och mallar för bestridande kan du hitta på vår hemsida. På vår hemsida hittar du även en checklista för obeställda varor.

Vänliga hälsningar
Konsument Europa (inaktiv) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.