Till senaste kommentaren

Min bussresa försenades p.g.a en incident under den pågående resan, har jag rätt till ersättning?

Hej!

För drygt en vecka sedan åkte jag med bussbolaget Flixbus (Tysk ägare) Stockholm-Paris (byte i Leverkusen/Köln). Innan bytet i Leverkusen uppstod rökutvecklng i bussen pga att någon hade rökt på toaletten. Vi blev därför stående långs vägen i fyra timmar innan en annan buss hämtade upp oss så att vi kunde resa vidare mot Leverkusen.

 Pga denna försening missade jag min anslutningsbuss till Paris och fick därför åka med en buss som avgick dagen därpå. Därmed kom jag inte fram till Paris förrän tolv timmare senare än beräknat.

Flixbus menar att jag enbart har rätt till förseningsersättning om bussen är försenad vid avgång och inte om det uppstår problem under vägen. Stämmer verkligen detta?

Tack på förhand!

Vänligen

Christopher Eriksson
Christopher Eriksson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christopher,

  Tack för ditt inlägg.

  Det som bussbolaget hävdar stämmer överens med EU-förordning om busspassagerares rättigheter (181/2011). Förordningen gäller endast om bussen redan är försenad vid avgång från terminalen.

  Kolla gärna med din hem- eller reseförsäkring om du kan ha ett skydd som täcker eventuella kostnader. Du kan även ha en extra reseförsäkring om du har betalat med kort. 

  Med vänlig hälsning
  Karolin Juridisk rådgivare Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.