Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Försenat flyg, flygbolaget ljuger om varför vi inte kan få ersättning

Hej!
Den 29 oktober skulle vi åka från Landvetter till New York, via Bryssel. När vi väl satt oss på planet och skulle lyfta, meddelar piloten att han fått en indikation på att något inte stod rätt till med planet, ett tekniskt fel. De ringde efter tekniker och vi fick vänta i över en timma tills han väl dök upp. Teknikern startade upp planet igen, vilket tog 20 minuter och vi fick klartecken att lyfta. Dock skulle någon slags rapport fyllas i och signeras först, så vi fick vänta ytterligare 30 minuter. Piloten höll oss passagerare informerade hela tiden om vad som hände och ordet technical problem nämndes frekvent. Allt som allt blev vi över 2 timmar försenade från Landvetter. Strax innan vi landade meddelade besättningen att de bokat om oss då vi inte skulle hinna med vårt plan till New York. Vi hamnade efter mycket om och men på ett annat plan och landade nästan ett dygn för sent på Newark i New York.
Vad jag förstår har vi rätt till 600 euro i ersättning enligt 261/2004.
Vi kontaktade därför Brussels Airlines när vi kom hem och tro det eller ej de påstår att vår försening berodde på att det var dåligt väder i Bryssel. Jag har haft långa mailkonversationer med bolaget, där jag bifogat uppgifter om både väder, vind i Bryssel (lite molnigt, 11 C och mindre än 2 m/s i vind) och att en hel rad plan landade i Bryssel den tid vi skulle landat, men de skickar bara samma autosvar - dåligt väder i Bryssel. Jag har ringt, försökt via Facebook samt letat upp andra e-postadresser för få hävda min rätt, men nu får jag inte ens svar från dem längre.
Hur ska vi bära oss åt? Måste vi gå via något av de där företagen som tar 25% av eventuell ersättning? Det känns tråkigt,då vårt fall känns solklart.

Kommentarer

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.