Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Får Enduria travel ta ut handpenning?

Hej
När vi var på cran canaria blev vi uppraggade av en person som sa att vi hade vunnit pris på en lott han gav oss (vi trodde vi fick en injudan till en resturang/hotell som man kan få)
Hela grejen var att vi skulle få följa med på rundvisning. under visningen blev vi bjudna på öl och drinkar och i slutet ville de sälja ett erbjudande till oss i form av hotellnattspaket.
Vi tackade dumt nog ja och skulle då betala handpenning. Vi betalade 200 euro och när vi gick därifrån gick det upp för oss att vi ingått ett avtal som inte kändes OK.

Har vi några rättigheter att få tillbaka våra pengar? Jag har varit i kontakt med dem och de nekar till den rätten men jag hävdar däremot att jag läst lagen om detta med att ta ut handpenning, att det inte är ok.
Och hur är det med att servera oss alkohol under en sån här situation?

MVH Anna

Kommentarer

 • Hej Anna Karlsson,

  Tack för att du kontaktat Konsument Europa!

  Avtal om semesterboenden kan i vissa fall omfattas av Timeshare-direktivet. Om så, har konsumenten rätt att ångra sig inom 14 dagar och företaget har ingen rätt att ta ut en handpenning. Vanligtvis rör det sig om andelslägenheter eller semesterklubbar som ger konsumenten rätt till boenden vissa veckor.

  För att avtalet ska falla in under definitionen av Timeshare krävs följande:
  • Avtalet ska löpa på mer än 1 år
  • Konsumenten ska ha nyttjanderätt (dvs inte äga boendet)
  • Konsumenten ska ha rätt till ett eller flera övernattningsboenden under mer än en tidsperiod.
  Dessvärre kan jag inte uttala mig om ditt avtal omfattas av direktivet utan att kolla på ditt avtal. Du är välkommen att skicka in ditt avtal till oss för bedömning.

  Med vänlig hälsning,

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.