Till senaste kommentaren

Bestrider faktura - företaget svarar och vill ha "recording"

Hej
Jag är pensionär som fick ett varuprov på piller från Vitaelife Pharma samt en faktura som ska betalas, trots att jag inte har beställt något. Det kan vara relaterat till någon som ringde för ett par veckor sedan men jag trodde dom var från Vårdcentralen för jag väntar på telefon från Vårdcentralen angående medicin. Men jag minns inte tydligt.

Jag har bestridit fakturan via epost och sagt att jag inte har beställt något och jag gav detaljer på fakturan enligt dom mallar som finns för att bestrida fakturan. Nu har jag fått svar från företaget som vill att jag skickar dom en "recording". Vad menar dom med det? Syftar dom på en inspelning av eventuellt telefonsamtal? Jag vet ju inte ens om det var dom som ringde. Och hur ska jag tolka att dom vill ha "recording"? Jag blir väldigt orolig. Hur går jag vidare?

Kommentarer

 • Hej Markus,

  Tack för ditt inlägg.

  Om du inte har gjort någon beställning eller godkänt att de ska skicka försändelser till dig är du naturligtvis inte skyldig att betala för varorna. Du är i sådana fall inte heller skyldig att bekosta frakten tillbaka.

  Om det skulle vara så att du faktiskt har beställt varorna, kan det finnas en möjlighet att ångra avtalet, då man har en lagstadgad ångerrätt på 14 dagar inom EU från att man mottog varorna. När man ångrar ett avtal har man dock som huvudregel en skyldighet att bekosta frakten tillbaka.

  Vad gäller att de vill ha en "recording" så vet jag inte vad företaget syftar på. Det är den part som påstår att det finns ett avtal som har bevisbördan för att visa på detta, inte att motparten ska visa att det inte finns ett avtal.

  Vänliga hälsningar
  Gustaf Juridisk rådgivare, Konsument Europa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.