Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Får ej svar på vilka kriterier som ställs på de taxibolag som har köplats på Landvetter flygplats

Hej

Vi är ett nystartat taxibolag i göteborg som har avtal med Swedavia att trafikera Landvetter flygplats. Vi delar en köplats med fyra andra bolag.
Vi expander snabbt och vill då veta vilka krav/kriterier Swedavia har på taxibolagen för att erhålla en egen köplats. Vi har frågat nu i cirka ett år och Swedavia kan inte ge oss något. Med andra ord kan vi aldrog konkurrera med de taxibolag som har egna köplatser för vi vet imte vad vi måste uppfylla.

Kommentarer

 • Hej Emil

  Tack för din e-post till Konkurrensverket.
   
  Vår uppgift är att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna samt en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. I detta ingår bl.a. att spåra upp och beivra allvarliga överträdelser av konkurrensreglerna, t.ex. missbruk av dominerande ställning eller karteller. Det är först när det finns förhållandevis tydliga indikationer på en överträdelse av konkurrensreglerna som Konkurrensverket kan agera.

  Enligt min bedömning är dina uppgifter otillräckliga för att läggas till grund för en granskning med stöd av konkurrensreglerna. Håller dock med om att det framstår som något underligt varför ni inte kan erhålla ett konkret besked från Swedavia. 

  Du kan läsa mer om vårt uppdrag och konkurrensreglerna på vår hemsida: http://www.konkurrensverket.se/.

  Med vänlig hälsning
  Peter
  Peter Konkurrensråd

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.