Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Extra avgift för bredband och Tv

Hej,har flyttat in i en bostadsrätt som förvaltas av riksbyggen,jag har tv och bredband genom com hem, mitt abonemang betalar jag direkt till com hem,  men på min hyresavtal tar riksbyggen ut en avgift på 91kr varje månad som avgift att använda uttagen och ledningarna in I huset. Skall det verkligen kosta pengar att använda dessa saker. Kommer från en annan bostadsrätt och hyresrätt, hörde aldrig talas om något sådant. Huset är byggt för ca 30 år  sedan.
Mvh
Yves Bianchi
Yves Bianchi Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Yves & tack för din fråga till Konkurrensverket.

  Vi är medvetna att det finns många konsumenter som upplever problem med bristande konkurrens/inlåsningar inom bredbandsområdet. Hittills har vi bedömt att detta inte kan åtgärdas med stöd av konkurrensreglerna. På bredbandsmarknaden finns en särskild reglering som syftar till att säkerställa fungerande konkurrens, nämligen lagen om elektronisk kommunikation (LEK). Det är emellertid inte vi utan Post- och telestyrelsen (PTS) som förfogar över denna reglering.

  I ditt fall kan det vara så att fastighetsägaren/föreningen äger den utrustning som finns i fastigheten och därför tar ut en särskild avgift. Huruvida det är rimligt att ta ut en särskild avgift är en fråga som du i första hand bör reda ut med din bostadsrättsförening.

  Som konsument kan du alltid överväga att vända dig till Telekområdgivarna (https://telekomradgivarna.se/) för att se om de kan ge några mer praktiska råd.

  Du kan läsa mer om vårt uppdrag och konkurrensreglerna på vår hemsida: http://www.konkurrensverket.se/.

  Med vänlig hälsning
  Peter

  Peter Konkurrensråd

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.