Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför är timprognosen och dygnsprognosen olika?

Hej
Jag undrar varför ni skriver ut t ex 28 grader som dagens högsta temperatur i sammanfattningen när det bara står 27 grader som högsta temperatur när man går in och tittar per timme?

Erik

Kommentarer

 • Hej Erik!

  Jag förstår hur det kan uppfattas som förvirrande.

  Hur vi visar temperaturprognosen för dygnet och hur vi visar prognosen för timmar skiljer sig en aning. För dygnstemperaturen visar vi ett minimum- och ett maximumvärde för inom vilket spann temperaturen kan komma att röra sig mellan under dagen. Detta gör vi för att temperaturen ofta svänger mycket beroende på vad klockan är.

  För timprognosen ger vi en mer exakt uppskattning av temperaturen där vi tror oss kunna uppskatta temperaturen så exakt att vi inte använder ett intervall. Detta medför att det möjliga spann som faktiskt finns för denna timme inte redovisas.

  Därför är det lätt att tro att det är skillnad på tim- och dygnsprognosen vilket det faktiskt inte är, prognoserna bygger på samma meteorologiska data. Så länge temperaturen för timprognoserna håller sig inom min- och maximumgränsen för temperaturen under dagen borde alltså allt vara i sin ordning.


  Fanny Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.