Kan jag häva mitt köp kostnadsfritt efter 14 dagar?

Vilka rättigheter har du som konsument? Gäller ångerrätten vid bokning av logi? Kan du avboka utan försäkring?  - I det här inlägget reder vi ut eventuella avbokningsfrågor!

Ångerrätt
Normalt sett har du som konsument 14 dagars ångerrätt när du köper något på distans, men det finns ett undantag i lagen; köp av resor och hotellvistelser.

Undantaget gäller alla typer av resor ex. flyg-, tåg- och charterresor, samt hotellvistelser och semesterboenden såsom hyra av campingplats eller stuga.
Villkoren kan se olika ut beroende på företag. Ansvaret hamnar därmed på dig som konsument att ta reda på avtalsvillkoren.

Vad gäller på Kläppen Ski Resort?
Enligt våra bokningsvillkor har du som konsument rätt att avboka din vistelse fram till 60 dagar före ankomst - till en avbokningskostnad om 500 SEK/boende samt ev. om- och avbeställningsskydd. När det är mindre än 60 dagar före ankomst måste du ha ett om- och avbeställningsskydd för att få logikostnaden återbetald (även där till en avbokningskostnad om 500 SEK/boende samt kostnaden för om- och avbeställningsskyddet).
Om du inte köpt till vårt om- och avbeställningsskydd måste du kontakta ditt egna försäkringsbolag.
  • Om du avbokar tidigare än 60 dagar före ankomst, behåller vi en avbokningsavgift om 500 SEK/boende samt ev. om- och avbeställningsskydd.
  • Om du avbokar när det är mindre än 60 dagar kvar till ankomst och inte har köpt ett om- och avbeställningsskydd eller giltigt intyg så behåller vi 100 % av logipriset.
  • Om du avbokar när det är mindre än 60 dagar kvar och köpt ett om- och avbeställningsskydd (dock fram till dagen innan ankomst) får du pengarna tillbaka. Vi behåller en avbokningsavgift om 500 SEK per stuga/lägenhet + det erlagda om- och avbeställningsskyddet. Det som krävs då är ett giltigt intyg. 
Läs mer om intyg och våra bokningsregler på klappen.se

Om- och avbeställningsskydd
Vårt om- och avbeställningsskydd kostar 395 SEK per stuga/lägenhet. Om- och avbeställningsskyddet kan endast köpas vid första bokningstillfället.
Kläppen Ski Resort

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.