Information i Corona-tider

Här hittar du all information om öppettider, ändrade rutiner och övrigt som påverkas av det rådande coronautbrottet. Vi måste alla hjälpas åt för att skydda våra äldre och redan sjuka från det pågående utbrottet av coronaviruset. Därför har Karlskogahem ändrat en del av sina rutiner. Senast uppdaterad 2021-06-17.

Visning av lägenheter
Vi tar endast emot den sökande på visning av lägenheter. Detta för att minska antalet personer och därmed minska eventuell risk för smittspridning. Det betyder att anhöriga och/eller vänner inte kan följa med in i lägenheten under visningen, utan bara den som sökt lägenheten.
Det kan hända att du får vänta en stund med att gå in i lägenheten då vi endast släpper in ett sällskap i taget. Men kom den tiden som angivits! 

Inställda aktiviteter
Kundresor är inställda för 2020 tills vidare.

Bobutiken endast öppen för bokade besök
Bobutiken håller från 23/3 2020 endast öppet för bokade besök.

För att boka besök, ring 0586-657 00 (knappval 4). Du kan ringa för att boka tid måndag–torsdag, 8.00–16.00, fredag 8.00-13.00.

Kom ihåg att inte besöka oss om du är sjuk! Du kan alltid låta någon annan sköta ditt ärende, så länge hen har med sig en signerad fullmakt från dig samt sin egen och din legitimation. Fullmakten ska innehålla dina uppgifter, att du tillåter ombudet att sköta dina ärenden samt din signatur.

Undvik besök i Bobutiken
De flesta ärenden kan du sköta via Mina Sidor (till exempel felanmälan, intresseanmälan, svara på erbjudanden, signera kontrakt).

Maila uthyrning@karlskogahem.se för ärenden som gäller uthyrning av lägenheter och garage samt förråd.

Maila kontakt@karlskogahem.se för övriga frågor. Vi ser då till att rätt person får ditt mail!

Våra telefontider till Felanmälan och Uthyrning är samma som vanligt.

Felanmälan
0586-657 00 (knappval 1)
Måndag - Fredag: 08.00-16.00


Uthyrning
0586-657 00 (knappval 2)
Måndag-torsdag: 8.00-9.00, 14.00-15.00
Fredag: 8.00-9.00


Nyckelutlämning för 2020 tills vidare..
För att minska risken för smittspridning lämnar Karlskogahem ut nycklar utanför Bobutiken. Mellan 12.00–16.00 på utlämningsdagen finns det personal i ett. Hit är du hjärtligt välkommen för att hämta ut dina nycklar!

Om du inte kan komma själv går det bra att skicka ett ombud för att hämta dina nycklar. Kom ihåg att ombudet måste ha med sig en underskriven fullmakt, sin legitimation och din legitimation.

Vill du hämta dina nycklar vid ett senare tillfälle? Inga problem! Maila till kontakt@karlskogahem.se eller ring 0586-657 00 (knappval 4) (mån-tors, 8–16, fredag 8-13) för att boka en tid.

Information i trapphus
I de flesta av våra trapphus och/eller tvättstugor sitter nu information om corona-viruset, samt hur man bäst skyddar sig, uppe. Dessa är på flera språk.

I våra 65+boenden sitter information från Folkhälsomyndigheten uppe, med råd för alla över 70 år.

Ny rutin vid arbete i lägenheter
Vi kommer att åtgärda de mest akuta felen i första hand och övriga fel och besök i tom lägenhet, om möjligt.

Det betyder att:

  • Du felanmäler eller kontaktar oss för övriga ärenden som vanligt via Mina Sidor eller telefon.
  • Vi kontaktar sedan dig på telefon för att komma överens om en tid då vi kan besöka din lägenhet då varken du eller någon annan är där. Vi kommer in med nyckel som du hängt i kedja på dörren.
  • I det telefonsamtalet garanterar vi dig att den av oss som besöker dig är frisk och du meddelar oss om du är sjuk eller har sjukdomssymptom.
  • Om du av någon anledning inte kan lämna dig lägenhet kommer vi överens om en tid då du och övriga boende i lägenheten inte är i det rum där vi behöver vara för att arbeta. Vi håller då avstånd till varandra, tar inte i hand eller låter andra komma nära.
Risk för personalbrist
Om viruset får stor spridning finns det risk för tillfällig personalbrist på grund av sjukdom. Vi ber dig då ha överseende med att icke akuta ärenden kan ha längre handläggningstid än normalt.

Tvätta händerna ofta!
God handhygien är den bästa åtgärden för att hindra smittspridning, Kom ihåg att tvål och vatten är mer effektivt än handsprit!

Hosta och nys i armvecket och stanna hemma om du har sjukdomssymptom. För mer information om Corona kan du ringa 113 13. Du kan också besöka Folkhälsomyndighetens hemsida.

Karima Boendeutvecklare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.