Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jag vill ha fiber till min villa, när bygger ni?

Hej KEAB! Jag undrar hur planen för fiberutbyggnaden ser ut! Hälsningar Bert Johansson Mölltorp

Kommentarer

 • Hej Bert! Planen för fiberutbyggnaden 2017 är att gräva klart Mölltorps tätort. Viss grävning kommer ske under hösten vilket innebär att dessa villor driftsätts även i början av 2018.

  I övrigt är planen för året att bygga fiber till så stor del som möjligt av de norra delarna i kommunen där telestationerna och kopparnätet läggs ner i november.

  Om man är intresserad av fiber är det alltid en god idé att anmäla sitt intresse på http://www.bosnet.se/connect/focus.php?id=96

  Med vänlig hälsning Sofia

  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät
 • Hej, har ni någon aning om när ni ska koppla in fibern i norra Mölltorp?
  De har grävt och lagt igen hela vår gata (Björkgatan). Blir det i år, eller är det troligare med nästa år?

  MVH
  Jimmy
  Jimmy
 • Hej Jimmy! Det är just nu hela 112 beställningar i norra Mölltorp, vilket är jätteroligt! Eftersom det är ett stort område så kan vi inte garantera att alla blir klara innan årsskiftet. Majoriteten kommer dock att bli det, som det ser ut nu. Vi vill att alla gräver på sin tomt så snart som möjligt så att våra killar kan börja blåsa i fibern!
  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät
 • När byggs fibern ut vid årstidsvägarna i Billströmmen-området i Forsvik? Den ADSL-anslutning jag nu innehar är ju knappt värd månadsavgiften, "linan" verkar i vanlig ordning vara HELT kass! Det är ren tur om man råkar komma ut på nätet!
  Christer Palmgren
 • Hej Christer! Så fort grävaren är klar i Mölltorp så ska vi flytta honom till årstidsvägarna i Forsvik, är planen. Vi tror att detta skulle kunna bli under oktober månad. Sedan innebär det ju naturligtvis att det blir viss väntetid tills installationen är helt klar. Vad gäller din ADSL så kan jag inte se några avbrott på den under de senaste 24 timmarna. Vänligen ring vår support så kan vi hjälpas åt att titta på vad det kan vara!
  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät
 • Hej,

  undrar om ni kommer gräva här i Hamnen också - vi hör ju också till Mölltorp och anmälde interesse för länge sen.
  silja pawlas
 • Hej Silja! Vi ska absolut bygga ut fibern även utanför Mölltorps tätort. När det gäller landsorten så har vi under 2017 behövt fokusera på de delar av kommunen där telestationerna läggs ner. Vi kommer att skicka ut information till er när vi har en byggnations- och tidsplan för området Hamnen.
  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät
 • Hej. När har ni tänkt att blåsa in fiber på Kullagatan i Mölltorp?
  Ulrika
 • Hej Ulrika!
  Vi har inväntat ett tillstånd från Trafikverket för att kunna få klart matningen av fibern till sista delen av Mölltorp. Vi trodde att detta tillstånd skulle komma i oktober men p.g.a. förlängda handläggningstider fick vi det först i slutet av november. Om inte kylan ställer till problem med den sista grävningen nu så kan vi fortsätta att blåsa fiber och driftsätta kunder efter nyår.

  Med vänlig hälsning,
  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät
 • Hej!
  Gäller detta tidsperspektiv även oss som har fått grävt i gatan samt grävt själva fram till huset?
  Ulrika
 • Hej igen Ulrika!
  Ja det gäller alla i det området, eftersom själva fibersignalen ska komma nerifrån Forsviksvägen där vi nu äntligen fått grävtillstånd.
  Med vänlig hälsning,
  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät
 • Hej Ulrika .

  Ser att ni gräver ned till Mellbön , vad skulle det kosta att ansluta sig ?
  Sommarstuga nr tre på vänstra sidan på fastlandet .

  Med vänliga hälsningar , Ulf .
  Ulf eriksson
 • Hej Ulf!
  Det stämmer att vi gräver vid Mellbön. Just nu är det för hårt i marken, men vi kommer att fortsätta när markförhållandena medger. Om du gör en beställning i dagsläget, d.v.s innan vi är klara i området, så gäller anslutningspris 15 000 kr. För senare enskilda anslutningar kommer ett högre pris att gälla. Kontakta mig gärna på telefon 0505-171 13 om du vill göra en beställning!
  Med vänlig hälsning,
  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät
 • Hej, När har ni tänkt att börja installera och blåsa in fiber runt om kring Skräddarvägen, stråhlevägen och svarmansvägen i undenäs? Eller ska ni gräva färdigt överallt innan ni börjar blåsa in? MVH Alex
  Alexander Melander
 • Hej Alexander! Undenäs tätort ligger näst på tur och våra installatörer kommer att börja blåsa det som går om ungefär en vecka. Målet är att hela Undenäs tätort ska vara installerat och klart nu i höst!
  Med vänlig hälsning,
  Sofia Paulsson Kundansvarig stadsnät

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.