Till senaste kommentaren

Wi-fi anläggning i vandrarhem och lägenhetshotell

Jag driver sedan 15 år ett ett vandrarhem och lägenhetshotell Epokgården i Öregrund och har fått fiber fram till huset.
Vi har ADSL via kopparledning och nu påtalar turister och andra gäster att Wi-Fi inte räcker till när flera gäster bor där.
Jag har tagit in en offert på att installera WI-FI anläggning som klarar alla rum och lägenheter. Offerten är från ett lokalt företag och summan är på 112 701kr exkl moms. som är en mycket stor summa för mitt företag. 
Kan man få landsbygdstöd för detta ?
Lisbeth Sandahl Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Lisbeth!

    När det gäller det bredbandsstöd som finns inom landsbygdsprogrammet är det avsett för markförlagd fiber alternativt trådlösa tekniker som omfattar fast radiolänk. Av beskrivningen i din fråga framgår det att bredbandsstödet inte är aktuellt i ditt fall, där du har önskemål om utbyggnad av wifi-kapaciteten för att täcka vandrarhemmets behov.

    Även om det inte finns möjligheter att få bredbandsstöd, vill jag inte utesluta om det finns andra utvecklingsmöjligheter inom Landsbygsdprogrammet.
    Eventuellt skulle det kunna gå att söka stöd inom 6.4/6a, det vill säga företagsstöd till investeringar i företag utanför jordbruket. Av stödföreskriften framgår följande: ”inköp eller avbetalningsköp av nytt material och ny fast inredning, köp av tjänst för uppförande eller upprustning av anläggningar i små företag på landsbygden, eller jordbruksföretag som diversifierar sig, inom turism….” En viktig faktor är att ditt företag hamnar inom definitionen av ”små företag”. Pröva att ansöka hos länsstyrelsen i ditt län eller Leader så får de avgöra.
    Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.