Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Får man sälja och registrera tjeckisk vargblandning som schäfer utan att DNA-testa avkomman?

hej om man säljer och registrerar  tjeckisk vargblandning som schäfer.
utan att dna testa avkomman är det ok eller som american wolfdog.

Kommentarer

 • eller det står en ras på vetr besiktningen och en annan regristrerad hos er
  vet att avelshanen är 30 procent varg . tiken vet jag ingenting om
  valparna är ej dna testade
  andersson
 • Hej Andersson!

  Det är förbjudet att ha andra rovdjur än hundar, katter, grävlingar och tama illrar som sällskapsdjur. Du får inte heller hålla eller sälja:
  • hybrider mellan tamhund och vilda hunddjur, till exempel varg eller dingo
  • hybrider mellan tamkatt och vilda kattdjur
  • korsningar mellan sådana hybrider och vilda arter.
  Hybrider som är förbjudna är första till och med fjärde generationen efter korsning mellan vilda arter och tamhund eller tamkatt.

  Här kan du läsa mer.
  Sara Kundtjänst
 • jag fick inte svar på frågan om det är ok att man regristrerar en hund med varg som schäfer hos er och dessutom   skiter i att dna testa avkomman.
  pappan som har 30 procent varg är 5e  generationen på vetrinär besiktningen har uppfödaren uppgivit rasen schäfer och hos er uppgivit Ceskoslovenský Vlcak
  men jag hittar inte hans kullsyskon  och uppfödaren har sparat en syster men den stär inte reggad på honom eller hans företag när hon är 18månader har han troligtvis tänkt avla på henne med american wolfdog

  andersson
 • obs hans företag söger att han föder upp sällskapsdjur.
  andersson
 • enligt skk skall avkomman till en sådan ras dna testas som valp för att säkerställa hur mycket varg avkomman har jag kommer att kontrollera detta vi hd och ed röntgen på min hund eftersom  uppfödaren inte gjort detta .
  så är det ok att regga Ceskoslovenský Vlcak hos er som schäfer och bedriva försäljning urskillningslöst. för jag misstänker att min hunds kullsyskon är reggade hos er som schäfer .eller inte regristrerade alls ä men jag kan ha fel

  andersson
 • Hej,

  När en hund bjuds ut för försäljning eller annan överlåtelse är det förbjudet att använda beteckningen varghybrid eller på annat sätt ange att hunden har särskilt nära släktskap med varg eller har rovdjursliknande beteende eller utseende. Detta står i artskyddsförordningen.

  Det förekommer avelsarbete för att skapa nya raser av vilddjurshybrider. Exempel på sådana är varghybriderna Saarlos Wolfhund och Tjeckisk
  varghund. Vill du föra in ett sådant djur från utlandet ska du först studera stamtavlan, där parningen med vilt djur noteras. Om de fyra senaste generationerna är fria från vilda djur får du ha djuret i Sverige.

  Du kan alltså inte registrera en hund som varghybrid eller schäfer med den bakgrunden utan det blir blandras i detta fallet om det inte då är rasen Saarlos Wolfhund eller Tjeckisk varghund.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.